in , , , , , ,

Hoe combineer je een eiken tv meubel met de rest van je interieur?

Eiken tv-meubel

Wanneer je graag een degelijk tv meubel aanschaft is een eiken tv meubel een goede keuze. Dit hout is van goede kwaliteit en gaat daardoor ook jarenlang mee. Daarnaast heeft het een landelijke en rustige uitstraling en is het goed met overige meubels te combineren. Kun je nou wel wat inspiratie gebruiken hoe je zelf je tv meubel het beste naar voren kunt laten komen? Lees dan zeker even verder! We delen graag wat tips met je.

Verschillende vormen en maten

Vormen en maten eiken tv-meubelsEen eiken tv meubel is in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Wat voor meubel je aanschaft is natuurlijk mede afhankelijk van de grootte van de ruimte en de grootte van de tv. Er zijn hele compacte en kleine tv meubels verkrijgbaar waar een aantal kastjes inzitten om je spullen in op te bergen. Maar natuurlijk zijn er ook eiken tv meubels verkrijgbaar die juist erg groot zijn en veel ruimte innemen. Als je veel ruimte hebt is zo’n groot meubel ook erg mooi.

Zorg voor contrast zodat het meubel opvalt

Als je eenmaal besloten hebt hoe groot het meubel moet zijn, kun je gaan zoeken naar het juiste tv meubel. Eiken hout is licht van kleur, wanneer je ook een lichte kleur vloer hebt is het raadzaam om een donker kleed onder het dressoir te leggen zodat je een duidelijk contrast krijgt en het eiken tv meubel ook beter tot z’n recht komt. Het is natuurlijk wel zo fijn dat wanneer je een mooi meubel aanschaft, het ook goed gezien wordt.
Wanneer je een donkere vloer hebt is zo’n kleed dus niet persé nodig, de kleur van de vloer zorgt dan al voor voldoende contrast.

Combineer met de rest van de meubels

Het is erg mooi om meubels op elkaar af te stemmen. Wanneer je een dressoir kast hebt staan met zwarte handgrepen kan het leuk zijn deze handgrepen terug te laten komen in het eiken tv meubel. Anderzijds kan het ook juist mooi zijn om meerdere stijlen met elkaar te combineren, maar dit is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

Eiken tv meubels heb je in verschillende stijlen. Je hebt eenvoudige meubels waar enkel eikenhout gebruikt is, maar er zijn ook meubels die bijvoorbeeld afgewerkt zijn met staal, of waarbij de kastdeurtjes een lichte kleur hebben. In principe is er dus voor iedere stijl in huis een perfect eiken tv meubel te vinden. Wanneer je de rest van je huis stoer en industrieel hebt ingericht is een meubel wat afgewerkt is met staal een mooie toevoeging. Maar ook wanneer je alles eenvoudig en rustig hebt ingericht is er weer een perfect meubel te vinden.
Wellicht dat het dat ook zo makkelijk maakt om een eiken tv meubel mooi aan te laten sluiten bij de rest van de ruimte.

Een zwevend of staand tv meubel?

Wil je dat je eiken tv meubel echt een mooie eye-catcher wordt? Kies er dan voor om een zwevend tv meubel aan te schaffen welke je aan de muur kunt monteren. Dit ziet er een stuk speelser uit dan wanneer het meubel op de grond staat. Zeker wanneer je het meubel echt een stuk boven de grond hangt heeft dit een hele leuke uitstraling. Je kunt er voor kiezen ook de tv zelf aan de muur te hangen en enkel wat decoratie zoals een klok of kaarsen op het meubel te plaatsen.

Een zwevend tv meubel is ook in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn heel uitgebreide meubels met veel opbergruimtes zoals kastjes, lades of open vakken. Maar ook wanneer je juist een eenvoudig meubel zoekt waar je enkel de tv op kunt plaatsen is dit mogelijk. De keuzes omtrent eiken tv meubels is eindeloos.

Design meubels

Naast de staande en zwevende tv meubels zijn er ook echte design meubels. Deze zijn vaak een stuk prijziger maar zien er wel onwijs mooi uit. Ze zijn vaak net wat anders dan de standaard meubels en hebben vaak net wat andere vormen. Een design meubel kan absoluut een meerwaarde zijn voor je woonkamer. Het is een meubel wat vaak direct opvalt en wat een bijzonder object op zich is.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook een stuk goedkopere design meubels te verkrijgen. De kwaliteit is misschien wat minder dan de echte design meubels, maar het oogt in ieder geval onwijs mooi.

Zorg dat je alles vooraf opmeet

Een tv meubel neemt vaak behoorlijk wat ruimte in beslag, juist daarom is het belangrijk om vooraf alles op te meten zodat je ook niet met een te groot of te klein meubel thuis komt. Meet hoe groot de tv is en bedenk je hoe veel ruimte je nog naast de tv wil hebben. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van de maten kun je ook gericht gaan zoeken naar een eiken tv meubel.

Inspiratie opdoen via internet

TV kijken op de bankAls je nog niet precies weet wat voor soort meubel je wil aanschaffen kun je via het internet gelukkig onwijs veel inspiratie opdoen. Echter kan het ook zijn dat dit je keuze alleen maar moeilijker maakt, juist omdat er zo onwijs veel verschillende meubels beschikbaar zijn.

Wat wel handig is, is dat je op zo’n foto’s vaak een totaal beeld van een ruimte ziet waardoor je wellicht weer wat nieuwe ideeën opdoet voor de rest van je ruimte of woning.

Hoeveel wil je besteden?

Belangrijk om even over na te denken natuurlijk voordat je op zoek gaat naar een eiken tv meubel. Je kunt er voor kiezen een duur meubel te kopen wat jarenlang meegaat, maar als je van jezelf weet dat je sneller uitgekeken bent op spullen kun je ook kiezen voor een goedkopere optie. De kwaliteit is dan misschien wat minder, maar als je toch van plan bent om over een paar jaar weer een nieuwe aan te schaffen is het wellicht een ideale optie!

Ook wanneer je bij aanschaf al weet dat je over een bepaalde periode weer gaat verhuizen is het belangrijk jezelf af te vragen wat je graag wil. Ben je van plan om in je nieuwe woning weer wat nieuws aan te schaffen? Geef er dan zeker niet te veel geld aan uit. Er zijn onwijs veel bouwmarkten en interieur winkels waar ze hele leuke, mooie én goedkope meubels aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *