in , , , ,

4 inspiratie tips voor de perfecte slaapkamer set

Inspiratie voor een slaapkamer set

De slaapkamer is de kamer om te kunnen ontspannen, tot rust te komen en om te slapen. Het is dus ook erg belangrijk dat deze ruimte op een goede manier is ingericht. Wanneer je graag de eenvoud bewaard in de slaapkamer is een slaapkamer set ideaal. Zo’n set bevat vaak een bed, nachtkastjes en eventueel een kledingkast in dezelfde stijl. Echter zijn er veel verschillende sets op de markt en geven we daarom graag wat inspiratie tips om de voor jou perfecte set uit te zoeken.

Rust en ruimte

Wil je graag rust en ruimte creëren? Kies dan voor lichte kleuren. Door lichte kleuren te gebruiken lijkt een kamer altijd groter en daarnaast zorgt het voor rust. Je kunt dus kiezen voor een slaapkamer set waarbij gebruik is gemaakt van licht hout en eventueel wit of crème kleur.

In plaats van hout kun je ook kiezen voor een boxspring waarbij stof is gebruikt met een lichte kleur. De kleur komt in zo’n set vaak ook weer terug in de overige meubels die erbij horen. Licht grijs of lichtbruin zijn ook mooie kleuren die een ruimte een warme uitstraling geven maar het toch rustig houden.

Om toch wat contrast te creëren kun je de onder andere de nachtlampjes en het dekbed in een donkerdere kleur aanschaffen. Zorg er wel voor dat dit (ongeveer) dezelfde kleuren zijn zodat je de rust weet te behouden.

Een stoere slaapkamer met industriële look

Ruime slaapkamer industriele lookWanneer je een slaapkamer wil met een stoere look kun je het beste kiezen voor een slaapkamer set met donker hout wat is afgewerkt met staal. Dit oogt stoer en heeft een industriële look. Tegelijkertijd kan dit er druk uitzien wat ervoor kan zorgen dat je moeilijker tot rust komt.

Om toch wat meer rust te creëren kun je deze stoere set combineren met lichte kleuren in de rest van de kamer. Denk aan een groot, crème kleurig vloerkleed, lichte nachtlampjes en een wit dekbedovertrek. Op deze manier zorg je ervoor dat de donkere kleuren worden afgewisseld met lichte kleuren waardoor je niet alleen een mooi contrast krijgt, maar ook de rust terug haalt.

Landelijk en eenvoudig

Landelijke meubels zijn tegenwoordig aardig populair en ook voor de slaapkamer is dit een goede keuze. Waarom? Omdat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van rustige en neutrale kleuren waardoor er automatisch meer rust ontstaat in een ruimte. Bij een landelijke slaapkamer set wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van hout met een lichte kleur of geschilderd in het wit.

Om wat meer accenten aan te brengen kun je lichte pastel kleuren, zoals lime groen, lichtblauw of lichtroze terug laten komen in de accessoires in de slaapkamer. Denk aan de kussens, het dekbedovertrek, de nachtlampen, het vloerkleed, fotolijsten en overige decoratie. Ook kleuren als bruin of zwart kunnen prima gecombineerd worden met een landelijke slaapkamer set.

Strak en modern

Moderne slaapkamer inrichtingWanneer je je huis modern hebt ingericht is het ook mooi als je dit terug laat komen in de slaapkamer. Wanneer je het liefste de woning in één geheel wil houden is het handig om de kleuren en soort meubels af te stemmen op de rest van het interieur.

Als het gaat om een slaapkamer set zijn er verschillende soorten die een moderne en strakke look hebben. Wit of zwart glans meubels zijn erg populair, het straalt rust uit, eenvoud en tegelijkertijd is het erg sjiek. Zwart en wit zijn in een slaapkamer mooi te combineren. Als je in de rest van de woning bepaalde kleuren terug laat komen zou je dit in de slaapkamer eventueel ook kunnen doen. Het voordeel is dat iedere kleur prima past bij zwart en wit en dat het dus makkelijk te combineren is.

Een moderne slaapkamer set kun je zo uitgebreid aanschaffen als je zelf graag wil. Je kunt kiezen voor een bed met twee nachtkastjes, maar ook een kledingkast of dressoir zijn vaak beschikbaar in dezelfde style. Door een grote spiegel op de deur van de kledingkast te plaatsen lijkt je slaapkamer direct een stuk groter en ook dit past prima bij een strakke, moderne look.

Hoe uitgebreid wil je het hebben?

Wanneer je een slaapkamer set gaat uitzoeken zul je al snel merken hoe veel verschillende mogelijkheden er zijn. Het is belangrijk om je vooraf af te vragen hoe uitgebreid je de set wil hebben. Wanneer je een kleine ruimte hebt kan het bijvoorbeeld heel handig zijn wanneer er lades onder het bed zitten waar je spullen kunt opbergen. Of dat er een stellage vast zit aan het hoofdeind waar je spullen in of op kunt plaatsen.

Wanneer je een grote slaapkamer hebt is het wel zo mooi als je ook de hele slaapkamer in dezelfde style aanschaft. Je kunt er dan voor kiezen om niet alleen een bed en nachtkastjes van dezelfde slaapkamer set aan te schaffen, maar bijvoorbeeld ook een kledingkast en dressoir. Juist omdat het zo belangrijk is dat je kunt ontspannen in de slaapkamer is eenvoud erg prettig.

Wat vind jij belangrijk in een slaapkamer?

Koffie op bedWil je de slaapkamer enkel en alleen gebruiken om te slapen of wil je er ook graag een hoekje maken om te kunnen studeren of lezen? Dit zijn belangrijke vragen om mee te nemen bij het uitzoeken van een slaapkamer set. Ook bij deze meubels is het wel handig om te kijken of het past bij de overige meubels. Soms zijn er ook bureau’s of bijzet tafeltjes verkrijgbaar in dezelfde style als de slaapkamer set, dat is natuurlijk altijd handig.

Zorg ervoor dat er niet teveel meubels komen te staan in de slaapkamer zodat het niet te vol of te druk wordt. Het blijft natuurlijk de ruimte om lekker tot rust te komen, zorg dus ook dat je de rust weet te bewaren! Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om al je spullen op te kunnen bergen zodat je makkelijker kunt voorkomen dat het een rommel wordt in je slaapkamer.

Kies altijd iets wat goed voelt!

De keuze die je uiteindelijk maakt is natuurlijk ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Het belangrijkste is dat je een slaapkamer set kiest waar jij je goed bij voelt zodat je ook op een heerlijk ontspannen manier van je slaapkamer kunt genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *