in , , , , ,

Bankstellen vergelijken, welke bank is het beste?

Bankstellen vergelijken

Op zoek naar een nieuw bankstel voor in de woonkamer? De keuze is onwijs groot maar dat maakt het zeker niet altijd gemakkelijker. Er zijn veel verschillende soorten bankstellen en het is natuurlijk wel zo fijn als je iets aanschaft wat er en mooi uitziet, en dat het van goede kwaliteit is zodat het ook lang meegaat. We hebben wat informatie over verschillende soorten bankstellen voor je verzameld zodat jij wellicht wat makkelijker een keuze kan maken.

Liever een hoekbank of toch een tweezitter?

Hoekbank of tweezitterEen hoekbank is tegenwoordig één van de meest populaire soorten bankstellen. Maar toch is dit iets waar je goed over na moet denken. Ga je de hoek in de bank veel gebruiken? Gaat iemand er zitten en heb je er de ruimte voor? Daarnaast zijn er allerlei verschillende soorten hoekbanken, de een heeft enkel aan de zijkant een verlengstuk naar voren (zonder rugleuning daar achter), terwijl anderen banken echt een hoek vormen met aan iedere zijde 3 zitplekken.

Een hoekbank kan erg leuk zijn maar het is wel belangrijk om ook reëel te zijn of het past in je woning.

Een gewone bank, zoals een 2 of 3 zitter is altijd een optie. Mocht je graag een soort hoekbank idee creëren kun je bij de bank een (bijpassende) hocker aanschaffen. Zo kun je toch languit op de bank liggen! De hocker kun je ook altijd nog gebruiken als kruk of bijzettafel.

Lederen bankstellen of toch liever stof?

Bankstellen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, maten, soorten en met verschillende soorten bekleding. leren en stoffen bankstellen zijn veelal het meest populair. De keuze die gemaakt wordt is van meerdere factoren afhankelijk. Beide soorten hebben z’n voor en nadelen.

De voor- en nadelen van leer:

Lederen bankstellen zien er veelal mooi uit en zijn van goede kwaliteit. Daarnaast is een bankstel van leer ook in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals bruin, beige, grijs, zwart, wit of een andere kleur naar keuze. Echter voelt leer wel altijd erg koud aan (zeker in de winter) en in de zomer blijf je gemakkelijk met je blote benen aan het leer plakken. Tenzij je voor het wat ruwere leer kiest, daarbij is de kans kleiner dat je er aan vast blijft plakken.

Een leren bank dient goed verzorgt en behandeld te worden zodat je ook jarenlang van het bankstel kunt genieten.

De voor- en nadelen van stof:

Stoffen bankstelHet voordeel aan stoffen bankstellen is dat het in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar is. De stof voelt vaak erg prettig en de bankstellen zijn vaak ook wat voordeliger dan lederen banken. Een stoffen bankstel is vaak wel wat minder van kwaliteit en kan ook gemakkelijker kapot gaan.

Wanneer er wat gemorst wordt op de bank is het ook een stuk lastiger om dit schoon te krijgen. Vloeistof trekt snel in het stof waardoor geuren lang kunnen blijven hangen. Ook in combinatie met huisdieren is stof niet altijd praktisch; er kunnen namelijk veel haren in het stof blijven steken.

Stoffen bankstellen zijn vaak wel een stuk zachter in vergelijking met leer, het voelt prettig aan en zit erg prettig.

Eén grote bank of toch 2 kleinere?

De grootte van het bankstel is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die er is, maar het is ook wel handig dat ook iedereen erop kan zitten die in het huis woont. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om één groot bankstel aan te schaffen maar wat ook een optie is, is om twee kleinere bankstellen te nemen, of een kleiner bankstel in combinatie met 2 fauteuils bijvoorbeeld.

Door meerdere (kleine) bankstellen met elkaar te combineren of een combinatie met fauteuils te maken, maak je het geheel een stuk speelser. Daarnaast creëer je hiermee verschillende zitplekken en is niet iedereen genoodzaakt plaats te nemen op het bankstel. Ook neemt het vaak wat minder ruimte in beslag dan een goot bankstel.

Wat voor kleur kies je voor een bank?

Welke kleur bankstelBankstellen zijn tegenwoordig in iedere kleur verkrijgbaar, niet dat het dat altijd makkelijker maakt, maar de keuze is er. Het is belangrijk om te zorgen dat het bankstel ook aansluit bij de rest van de ruimte. Wat je kunt doen is een stukje laminaat of een tegel meenemen wanneer je gaat kijken naar bankstellen. Ook een strookje van de kleur verf die op de muur zit kan wel handig zijn. Het is heel moeilijk om in je hoofd kleuren te gaan combineren. Vaak is de kleur in onze gedachten net wat donkerder of juist lichter dan het daadwerkelijk is. Door spullen van je woning mee te nemen als je op zoek gaat naar een bankstel is de kans ook groter dat de kleur uiteindelijk matcht met de rest. Dit kun je natuurlijk ook doen als je de bankstellen online gaat bekijken.

Een gekleurde bank kan erg mooi zijn, dit komt mooi uit in een ruimte die verder niet veel kleur bevat. Je kunt de kleur van de bank laten matchen met de kleuren van de decoratie in de ruimte. Op deze manier krijg je een mooi, sprekend geheel.

Echter zijn rustige bankstellen met een grijze, bruine of zwarte kleur vaak favoriet. Deze kleuren zijn makkelijk te combineren en je kunt eventueel nog kleur laten terugkomen in de kussens op de bank.

Neem de tijd om een goede keuze te maken

Bankstellen bekijken en er een uitzoeken voor in je eigen woning is iets waar je de tijd voor dient te nemen. Zo’n beslissing maak je natuurlijk niet in een keer en juist omdat er zo veel keuze is, kan het fijn zijn om je eerst goed te oriënteren.

Als je graag een bankstel wilt van goede kwaliteit die ook jarenlang mee gaat zul je wellicht wat meer betalen dan voor een minder goede kwaliteit bank. Het voordeel is dan wel dat je ook hele lange tijd niet meer na hoeft te denken over het aanschaffen van bankstellen. Kies daarom iets wat bij je woning past, wat makkelijk te combineren is én wat van goede kwaliteit is. Op deze manier zul je altijd wat treffen wat precies bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *