in , ,

Een hoekbad, de perfecte oplossing voor een kleine badkamer

Hoekbad

Wil je perse een bad in je (nieuwe) badkamer maar is er eigenlijk niet echt de ruimte voor? Dan is een hoekbad de perfecte oplossing. Het past vaak stukken beter en gemakkelijker dan een gewoon ligbad en daarnaast ziet het er eigenlijk ook stukken mooier uit. Als je op zoek gaat naar een hoekbad zul je al snel merken dat de keuze enorm groot is. Welke vorm wil je? Of welke grootte past het beste bij jou? Er zijn veel verschillende soorten hoekbaden waar we vandaag graag wat meer over vertellen.

Waarom een hoekbad?

Hoekbad met ledverlichtingDe vorm van het hoekbad zorgt ervoor dat het in de meeste gevallen wat praktischer in de badkamer past. Het is een stuk compacter dan een normaal bad waardoor het dus ook minder ruimte inneemt. Hierdoor blijft er ook nog wat ruimte over voor de WC, wasbakken en eventueel een kast. Daarnaast ziet een hoekbad er gewoon erg sjiek uit, waardoor het absoluut een meerwaarde heeft voor je badkamer. Toch zijn er bij de aanschaf wel verschillende zaken om rekening mee te houden, denk aan:

  • De grootte van het bad;
  • De vorm van het hoekbad;
  • Keuze voor wel of geen douche in het bad;
  • Wat voor soort kraan;

Badkamer renovatie

Wanneer je de hele badkamer gaat renoveren kun je natuurlijk de hele badkamer aanpakken en zorgen dat het uiteindelijk een mooi geheel wordt. Maar het kan ook zijn dat je enkel het bad wil plaatsen. In de laatste situatie is het bij het kopen van het bad wellicht handig om de kraan en de kleur van het hoekbad te matchen met de rest van de badkamer. Wanneer je een compleet nieuwe badkamer gaat aanschaffen is dit uiteraard niet nodig. Je kunt dan alles direct in dezelfde style aanschaffen.

Badkamermeubels met het hoekbad combineren

Hoekbad landelijke stijlJe kunt de WC, de wastafels en het bad op elkaar afstemmen zodat je uiteindelijk een mooie eenheid creëert. Ook de soort kranen kun je gelijk houden en aanpassen aan de rest van het interieur.

Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een hoekbad met ronde randen, is het ook mooi als je deze ronde randen terug ziet in het toilet en in de wasbakken bijvoorbeeld. Zelfs in de kranen kun je dit terug laten komen.

Ook met de kleur kun je rekening houden. Alle badkamermeubels in dezelfde kleur (bijvoorbeeld wit) ziet er het mooiste uit. Je kunt er natuurlijk altijd nog voor kiezen om het mooi en gezellig aan te kleden met accessoires in dezelfde kleur. De kleur kun je terug laten komen in onder andere het zeeppompje, de handdoeken, de badmat en het pedaalemmertje.

Hoe groot moet een hoekbad zijn?

De grootte van het bad en de keuze of je er wel of niet in kunt douchen is natuurlijk mede afhankelijk van de ruimte. Wanneer je nog voldoende ruimte hebt om een douchecabine te plaatsen is dit wellicht net zo handig. Als je natuurlijk de voorkeur hebt om buiten het bad te douchen.

Anderzijds is het voor een kleine badkamer ook erg ideaal als het bad en de douche gecombineerd zijn, zodat het geen extra ruimte inneemt. Er zijn verschillende mogelijkheden om een douche met een hoekbad te combineren. Je kunt kiezen voor een extra glaswand om de spetters tegen te houden, een douchegordijn of een andere manier die ervoor zorgt dat alles goed en netjes afgewerkt is. Er zijn ook hoekbaden met een zitvlak, zodat je zittend kunt douchen.

De vorm van een hoekbad

Losstaand hoekbadDe vorm van het bad is mede afhankelijk van de grootte van de badkamer en hoe de ruimte wordt ingedeeld. In de ene badkamer zal een hoekbad met een ronde vorm gunstiger uitkomen dan bij een andere badkamer. Daarnaast is de vorm van het hoekbad ook afhankelijk van het feit of je het wil gebruiken als douche of niet. Wanneer je in het bad ook wil kunnen douchen is het (als de ruimte dit toelaat) wellicht handig om een iets groter bad aan te schaffen. Als je dan toch enkel voor een hoekbad kiest kun je de ruimte ook maar beter goed benutten.

Het is zeker een voordeel dat er zoveel verschillende vormen hoekbaden zijn. Hierdoor is voor iedere, kleine badkamer vaak wel het perfecte hoekbad te vinden.

Bubbels in het bad? Lekker hoor!

Wanneer je van een lekker luxe badkamer houdt en heel graag in bad gaat mogen bubbels in het bad natuurlijk niet ontbreken! Je kunt dan kiezen voor een whirlpoolbad waar je heerlijk in kunt relaxen. Lekker wat badschuim in het bad, tijdschrift erbij, bubbels aan en geniet van je avond! Ben vooraf wel altijd heel reëel of je dit ook (met regelmaat) gaat gebruiken. Het is natuurlijk een fijne luxe maar als je van te voren al weet dat je er nauwelijks gebruik van gaat maken of er niet de tijd voor kunt vinden kun je de bubbels beter achterwege laten.

Het is zeker een mooie extra optie als je iemand bent die graag en vaak in bad gaat maar wanneer dit niet het geval is, is het toch wel zonde van het geld. Laat je dus niet verleiden door de leuke, luxe snufjes als je het niet gaat gebruiken.

De rest van de badkamer inrichten

Om een kleine badkamer in te richten is logica wel belangrijk. Het is natuurlijk het meest gunstig om alles zo praktisch mogelijk in te richten zodat de ruimte goed benut wordt. Niet alleen een hoekbad kan dan gunstig zijn, maar denk bijvoorbeeld ook aan kastjes boven de wasbak, een hoge badkamerkast en misschien zelfs bergruimte onder het bad. Op deze manier kun je ook optimaal van je badkamer profiteren zonder dat je er wat voor hoeft in te leveren.

Door gebruik te maken van grote spiegels zonder rand zal de badkamer ook een stuk groter lijken. Het is dan misschien nog steeds een kleine badkamer, maar toch voelt het meteen een stuk ruimtelijker! Hetzelfde geld voor goede verlichting, ook dit zorgt ervoor dat de ruimte er groter uitziet. Om toch de romantiek te bewaren kun je licht verwerken bij het hoekbad. Door een ledstrip onder het bad, of badkamermeubel te plaatsen krijg je een heerlijke sfeerverlichting. Fijn voor als je een avondje voor jezelf wil, of lekker met je partner wil relaxen. Bubbels aan, badschuim in bad en genieten maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.