in , , , , , , ,

Allerlei soorten lifestyle meubels

Lifestyle meubels

Lifestyle meubels kunnen jouw gedachten en levensstijl naar voren brengen in je interieur. Het kenmerkt jouw manier van leven. Door de juiste lifestyle meubels aan te brengen in jouw interieur worden de meest persoonlijke sfeer benadrukt. Dit allemaal om een fijn en vertrouwde sfeer te ontwikkelen in de woning. Verschillende tips kunnen je hierbij helpen. In dit blog kun je al een aantal voorbeelden vinden van lifestyle meubels.

Verschillende vormen van lifestyle meubels

Lifestyle meubelenJe kunt op verschillende manieren jouw levensstijl benadrukken in je interieur. Dit kan gedaan worden met lifestyle meubels. Denk hierbij aan de soort bank die in de woonkamer staat. Ook kan het benadrukt worden met accessoires. Wanneer je een persoon bent die graag veel reist zullen er vele accessoires uit verschillende landen in het huis te vinden zijn. Op die manier kun je je hobby of passie goed laten terugkomen in je dagelijks leven.
Beide categorieën zijn weer op te splitsen in meerdere lifestyle meubels die kunnen bijdragen aan de juiste sfeer. Deze worden hieronder allemaal besproken.

Bijpassende meubels

Lichte inrichtingDe bedoeling bij lifestyle meubels is dat je er blij van wordt. Het moet bij je passen en onderdeel van jou uitmaken. Wanneer je een persoon bent die geniet van rust en een relaxte sfeer past een comfortabele fauteuil goed in het interieur. Zo kun je voor elke levensstijl iets bijpassends vinden.

Kasten

Grote wandkastEr zijn verschillende vormen van kasten en elk met hun eigen functie. Ook dit is afhankelijk per lifestyle. Wil je iets functioneels of duur decoratief? De volgende kasten zijn mogelijk:

  • Ladekasten
  • Opbergkasten
  • Boekenkasten
  • Vitrinekasten

Zoals je in het lijstje kunt zien zijn er opties voor zowel het functioneel gebruik alsmede decoratief gebruik. Bij een levensstijl waarbij je graag je ervaring exposeert is een vitrinekast een goede uitkomst. Deze zijn in verschillende stijlen ter verkrijgen. Van modern wit met glas tot hout.

Iemand die graag boeken leest en in bezit is van een grote collectie kan een boekenkast in huis plaatsen. Hiermee is het toegankelijk om te kunnen lezen, maar daarbij ook overzichtelijk wat er al in de collectie zit en wat niet.
Wanneer je opbergruimte wilt of accessoires wilt presenteren kan er ook gedacht worden aan een wandrek. Dit scheelt minder ruimte op de grond en past prima wanneer je geen vol interieur wilt.

Tafels

Lifestyle tafelsVanzelfsprekend is er in elke woning een eettafel nodig. Wat voor een tafel dit is hangt allemaal af van jouw levensstijl. In een groot gezin met veel kinderen zal dit een grotere tafel zijn waar zeker 6 man aan kunnen plaatsnemen. Wanneer je dit functioneel wil laten zijn kun je denken aan een rechthoekige tafel. Deze is gemakkelijk te plaatsen in hoeken van woningen. Wanneer je waarde hecht aan familie, gezelligheid en een knusse sfeer zal een ronde tafel goed passen. Op die manier zit je altijd tegenover elkaar.

Naast eetkamertafel vindt je bij lifestyle meubels ook side tables. Deze zijn puur decoratief en zijn goed in gebruik voor accessoires of belangrijke voorwerpen op te plaatsen.

Dressoirs

Deze zijn er in verschillende stijlen en kan naar wens gekozen worden. Je ziet ze veel met lades en deurtjes voor veel opbergruimte. Echter kun je er ook voor kiezen om een meer open stijl te plaatsen die minder functioneel is maar wel geheel in stijl.

Tv-meubel

Design tv-meubelHier kun je ervoor kiezen om alleen een soort stelling te plaatsen waar je de tv in of op zet. Wanneer je graag opbergruimtes bij het meubel wilt zijn er ook varianten met lades en/of deurtjes erin. Ze zijn er zowel in open varianten als kolossalere varianten. Mocht je meer een voorkeur hebben voor een lifestyle meubel die minder ruimte inneemt kun je denken aan wandplanken ophangen en daar de tv op plaatsen. Of geen meubel voor de tv gebruiken en de tv aan de muur ophangen.

Salontafels

Lifestyle salontafelKijkend naar lifestyle meubels zijn er vele varianten van salontafels. Wanneer je meer aan de functionaliteit zit te denken komt er al gauw een grotere maat die aansluit bij de zitmeubelen van pas. Vaak zie je bij de nieuwere stijlen dat het apartere vormen krijgt en dat het niet bij een tafel hoeft te blijven. Zo kan er gedacht worden aan kleinere formaten die bij elkaar staan en in hoogte verschillen.

Daarnaast heb je ook salontafels die de ruimte creëren om dingen op te bergen die je graag bij de zithoek wilt hebben. Denk hierbij aan tijdschriften, onderzetters of de afstandsbediening van de tv.

Wanneer je van alle gemakken voorzien wilt zijn er ook meubels met wieltjes eronder. Hierdoor kan het, wanneer je het niet nodig hebt, normaal geplaatst staan in de woonkamer. Op het moment dat je de salontafel dichterbij je wilt hebben op de bank kan het gemakkelijk naar je toe verplaatst worden.

Banken

Lifestyle bankstelBanken kunnen een groot deel uit maken als lifestyle meubel en kunnen erg kenmerkend zijn. Er kan bijvoorbeeld af te lezen zijn of je vaak thuis bent of niet. Of dat je een persoon bent die graag een plek wilt om te relaxen en tot rust te komen.

Wanneer je veel waarde hecht aan rust en een ruimte om te relaxen wordt er al gauw veel ruimte gegeven aan de juiste bank. Vaak groter en comfortabeler dan normaliter. Genoeg kussens erin geplaatst voor de meest comfortabele zit.

Zodra je minder waarde hecht aan een comfortabele bank zie je als sneller een modern en strakke vorm zonder accessoires. Maar vind je het prettiger om tijdens het eten op een bank te zitten in plaats van een stoel dan is dit ook mogelijk. Let wel op dat dit alleen gaat bij een rechthoekige of vierkanten tafel. Dit kan een hele vernieuwende uitstraling geven met aan de andere kant van de tafel stoelen geplaatst.

In bankstellen kun je goed bepaalde interieurstijlen terug laten komen. Op die manier kun je overduidelijk zien welke stijl jouw voorkeur is. Het is bij bankstellen gemakkelijk af te lezen aan de hand van het materiaal, de grootte, of er kussens in liggen en het model. Denk qua modellen aan een strakke leren bank of juist een chesterfield. Compleet het tegenovergestelde.

Stoelen

Lifestyle stoelenBij het gebruik van stoelen als lifestyle meubels kun je voornamelijk denken aan fauteuils. Wanneer je een fauteuil in je interieur plaatst kun je iemand zijn die waarde hecht aan een eigen plek of aan comfort. Deze kunnen bij de zithoek geïmplementeerd worden, maar ook een eigen plek verdienen elders in de ruimte. Zo heb je een rustige plek waar je je ruimte kan nemen en bijvoorbeeld een boek kan gaan zitten lezen. Ook kan je mooie fauteuils combineren met een open haard om een heerlijke zithoek te creëren waar je kunt genieten van een wijntje bij de open haard,

Accessoires toevoegen aan lifestyle meubels

Lifestyle accessoiresZoals al eerder werd genoemd kan bij lifestyle meubels de accessoires niet ontbreken. Bij comfort zie je vaak kussens en kleden. Dit is van belang wanneer je veel tijd spendeert in je woning.

Naast kussens en kleden kunnen andere accessoires ook passen bij een levensstijl eerder werd al iemand die veel reist genoemd die al zijn herdenkingen plaatst in het interieur. Maar iemand die veel van groen houdt kan veel bloemen en planten plaatsen.

Zo kun je op verschillende manieren jouw levensstijl naar voren brengen in je interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *