in , , , , ,

Alles over geurkaarsen

Geurkaarsen

Ben je helemaal weg van geurkaarsen? Je komt ze op steeds meer plaatsen tegen en veel mensen zijn er dan ook echt dol op. Bij een geurkaars gaat het over een kaars waarin een geurtje is verwerkt. Het is interessant om te weten hoe deze kaarsen worden gemaakt. Veel mensen zijn namelijk benieuwd hoe dat de geur hierin is gekomen. Dit komt omdat er na het dompelen van de kaars een geurpilletje in de grote ton is gelegd. In deze grote ton bevindt zich de vloeibare was. Het zakt vervolgens langzaam naar de bodem en het zal smelten. De geur kan zich daardoor goed verspreiden en komt in aanraking met de vloeibare was. Vervolgens wordt de kaars er nog een keer ingedompeld en wanneer de was is gestold dan blijft de geur in de kaars aanwezig. Als je de kaars gebruikt, geeft deze een prettige geur af.

Soorten geurkaarsen

Verschillende geurkaarsenEr bestaan erg veel soorten geuren die je tegen kunt komen in kaarsen. Geurkaarsen die je vaak tegen komt bevatten de geuren appel, rozen, mirre, citronella en dennen. Maar lavendel komt ook vaak terug, hier geven veel mensen de voorkeur aan omdat het erg verfrissend is. In jouw interieur kunnen ook geurkaarsen worden geplaatst. Het zijn leuke accessoires om neer te zetten, maar je kunt er ook zoveel mee doen. Ook kunnen er diverse geuren bij elkaar worden geplaatst, maar let er hierbij wel op dat de geuren bij elkaar kunnen en niet overheersen. Wanneer je online op zoek gaat naar geurkaarsen, kom je er vanzelf achter welke geuren er allemaal zijn. Je kunt dan voor jezelf nagaan waar jij vrolijk van wordt, of wat jij lekker fris vindt ruiken. Een geur kan echt heel persoonlijk zijn.

Sommige mensen kunnen bijvoorbeeld goed tegen lavendel, anderen hebben liever een frisse citroengeur. Maar gelukkig is het aanbod groot genoeg om voor jezelf na te gaan wat er in jouw interieur de moeite waard is! Afwisseling is daarbij ook zeker aan te raden, of in ieder hoekje van het huis een andere kleur geurkaars.

Formaten kaarsen

Kleine geurkaarsjesAls je op zoek gaat naar de geurkaarsen, dan zal je al snel opvallen dat er veel formaten bestaan. Je hebt bijvoorbeeld kleine kaarsen, maar ook lange of korte kaarsen, of brede kaarsen. Je kunt het zo gek niet bedenken of je komt de kaarsen in deze vormen tegen. Rondom de feestdagen zijn er ook vaak geurkaarsen te koop in bijvoorbeeld vormen van diertjes of huisjes (zoals met Kerstmis).

Geurkaarsen in jouw interieur

Geurkaarsen in het interieurJe hebt verschillende mogelijkheden als je ook geurkaarsen in jouw interieur wil plaatsen. Wat kun je er allemaal mee doen?

  • Kaarsen kun je op je dressoir plaatsen. Dit oogt gezellig en sfeervol.
  • Verwerken in een bloemstuk. Wat je steeds vaker ziet is dat er kaarsen verwerkt worden in een bloemstuk. Als je daar zelf ook wat mee wil doen, zorg er dan voor dat de bloemen niet in de buurt van de kaars zijn wanneer je deze aan wil steken (veiligheid is hierbij van groot belang).
  • Een serie kaarsen op een dienblad plaatsen. Dit oogt ook nog eens erg mooi. Daarnaast kun je af en toe een kaars aansteken en dan genieten van de geur die vrijkomt.
  • Bij het herdenken van iemand of op speciale dagen kunnen ook geurkaarsen in de woning worden geplaatst. Je steekt het kaarsje dan aan wanneer je even stil wil staan bij die persoon die je mist. Of wanneer je aan iemand denkt die bijvoorbeeld een moeilijke periode door maakt. Veel mensen laten door kaarsen te branden zien hoe begaan ze zijn bij mensen, ze willen laten zien dat ze aan hen denken.

Veiligheid en kaarsen

Geurkaars met tekstKaarsen zijn natuurlijk erg gezellig, het ruikt lekker, het zorgt voor een mooie sfeer, maar hoe denk je over de veiligheid? Met name wanneer je dieren en kinderen hebt, is het extra belangrijk om hier op te letten. Je hebt namelijk de kans dat zij op de kaars afkomen, omdat het lekker ruikt of omdat ze iets zien branden. Zorg dat de kaars op een veilige plaats staat en blijf er altijd bij. Als je zelf even naar boven wil, kun je de kaars ook maar beter uit doen. Je moet er toch niet aan denken dat wanneer je beneden komt er ineens grote vlammen te zien zijn? Er zijn speciale houders te koop, zodat je veilig kaarsen kunt branden, maar ook daarbij geldt weer dat je er altijd bij moet zijn en goed op moet letten.

Geurkaarsen kopen

Verschillende geuren geurkaarsenAls je interesse hebt in geurkaarsen, is het goed om te bekijken welke kaarsen jouw interesse hebben gewekt. Waar let jij op bij je aankoop?

  • De geur van de kaars: Je bent op zoek naar een warme en frisse geur? Of juist een geur die niet zo overheersend is? Goed om daar bij te aankoop rekening mee te houden. Vaak kun je tijdens het kopen al een beetje nagaan wat voor geur het is.
  • Het formaat: Wil je een grote kaars of een kleinere? Een smalle of een dikke?
  • De kleur: Een paarse kaars, een groene, een gele of gewoon een witte? Er zijn zoveel mogelijkheden, het is goed om na te gaan wat je mooi vindt en wat er bij jouw interieur past.
  • Het aantal: Hoeveel kaarsen krijg je voor die prijs? Soms kan een grotere verpakking goedkoper zijn dan wanneer je de kaarsen los gaat kopen.
  • Het aantal branduren: Hoelang kun je van de kaars genieten? Sommige dikkere kaarsen gaan echt tientallen uren mee, terwijl kleinere kaarsen misschien maar een avond plezier geven. Ook hier kun je dus aan denken wanneer je een mooie kaars zoekt voor jouw interieur.
  • De prijs: Wat heb jij te besteden als het voor de kaarsen is? Er zijn ook regelmatig aanbiedingen waar je gebruik van kunt maken.

Let er ook goed op waar je de kaarsen gaat kopen. De kwaliteit is van groot belang, je wil namelijk zeker weten dat de kaars veilig is en ook echt ruikt zoals je in gedachten hebt. Geniet van de heerlijke geur die vrij komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *