in , , ,

Dit zijn de nieuwe woontrends voor de zomer

Scandinavisch design

Meer dan ooit zitten we aan huis gekluisterd. Dus dan is het wel zo fijn als het er goed vertoeven is. Kan je interieur wel een update gebruiken? Met een paar moderne accessoires, een tweedehands designparel en wat geschuif met de indeling geef je je woonruimte binnen een mum van tijd een frisse twist. (Vergeet daarbij ook je woonverzekering niet, daarover later meer.) Dit zijn vier woontrends die deze zomer zullen opduiken in woonwinkels en interieurblogs.

1. Scandinavisch met een frisse twist

Onze liefde voor Scandinavisch design gaat voorlopig nergens naartoe. Lichte houtsoorten, mid century-meubels, grafische en geometrische vormen, simpele maar comfortabele ontwerpen: de kracht zit ‘m in de eenvoud. Combineer deze trend met frisse pastels om de zomer in huis te halen. Met enkele accessoires in tinten als mintgroen, lila, poederroze, koraalroze of citroengeel kom je al een heel eind.

Tip: Controleer of je een woonverzekering hebt die eventuele schade aan je mooie spullen en meubels dekt. Met een passende inboedelverzekering zijn je bezittingen – van meubels en servies tot woonaccessoires en kleding – verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal, neerslag, lekkage, rook en schroeien. Wel zo’n geruststellend idee.

2. Aards

Ronde, organische vormen. Gecombineerd met hoogwaardige, eerlijke en natuurlijke materialen als marmer, versteend hout, kurk, rotan en keramiek. Deze woontrend wordt gekenmerkt door een look die uitnodigend voelt. Kies qua kleuren voor warme tinten als terra, lichtgrijs, oker of koper. Mix harde, natuurlijke materialen met zachte texturen voor een verrassend contrast. Personaliseer de stijl door eigenzinnige kunst of voorwerpen met een bijzonder verhaal uit te lichten. Zoals een geliefd erfstuk. Of een bijzonder souvenir.

3. Duurzaam minimalisme

Duurzaamheid gaat een nóg grotere rol spelen in ons interieur. We worden ons steeds bewuster van de gevolgen die ons koopgedrag hebben op de planeet. Daarbij groeit de interesse voor milieuvriendelijke productie, duurzame grondstoffen en zorgvuldig gemaakte meubels met een lange levensduur. Passend bij deze trend is het minimalisme, waarbij spullen plaatsmaken voor rust en ruimte. Denk aan: eenvoudige maar unieke ontwerpen, neutrale kleuren en planten. Less is more.

4. Club Tropicana

De tropische temperaturen buitenshuis vertalen zich naar een zinderende Miami-esthetiek binnenshuis. Exotische planten, geometrische vormen, retro-meubels en een prikkelend kleurenspel van mint en pastelroze. Deze woontrend is geïnspireerd op het flitsende Amerika uit de jaren tachtig en voelt luchtig, rijk en speels. Als een onbezorgd feestje voor de ogen. En laten we dat nou nét goed kunnen gebruiken in de zomer van 2020. Als je niet op vakantie kunt, dan haal je toch gewoon een tropisch oord in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *