in , , , ,

Design keukens, alles wat je erover hoort te weten!

Design keukens

Design keukens hebben net wat meer dan een gewone of moderne keuken. Het straalt meer luxe uit, ziet er strak en origineel uit en het maakt jouw keuken helemaal af. Er zijn bizar veel soorten design keukens wat enerzijds natuurlijk handig is omdat er altijd wel een keuken bij zit die bij je past. Maar tegelijkertijd maakt het de keuze vaak een stuk moeilijker. Een luxeprobleem? Ja, dat kun je wel zeggen! Om je wat inspiratie te bieden delen we vandaag handige tips zodat jij jouw ideale keuken ook gemakkelijk kunt uitzoeken en weet waar je op moet letten.

Wat zijn design keukens?

Witte keuken met houten bladOm te beginnen is het wellicht handig even uit te leggen wat een design keuken nou eigenlijk is. Design keukens worden nog wel eens verward met een moderne keuken. Echter is het verschil dat design keukens erg luxe zijn op meerdere vlakken. Denk aan het gebruikte materiaal, de keukenapparatuur die in de keuken verwerkt zit, de afwerking maar ook de manier hoe de keuken is vormgegeven.

Design keukens zijn te herkennen aan het minimalistische, strakke design maar ook aan de functionaliteit van de keuken. Het is niet alleen de uitstraling van design keukens die zo erg aanspreekt, de keukens zijn ook nog eens gemaakt voor gebruiksvriendelijkheid en comfort. Zoals je wellicht al zou verwachten betaal je voor een design keuken dan ook net wat meer dan voor een gewone of moderne keuken. Echter krijg je er ook veel voor terug.

Een zwarte of witte hoogglans keuken

Design keukens staan dus onder andere bekend om de luxe. Als je dit ook daadwerkelijk wil uitstralen in de keuken is het heel mooi om een hoogglans keuken te nemen in het wit of zwart. Echter is het ook mogelijk deze twee kleuren met elkaar te combineren. Zwart of wit hoogglans zijn de meest gebruikte kleuren als het gaat om design keukens. Dit komt mede door de strakke uitstraling die het geeft.

Door de kraan, het fornuis, de afzuiger etc. aan te schaffen in een matte chroomkleur zorg je ervoor dat het niet te veel glimt allemaal en behoud je het contrast. Als je graag licht bij het aanrecht wil is led licht een ideale optie. Led verlichting ziet er sjiek uit wat mooi aansluit bij de rest van de keuken. Daarnaast is het een voordeel dat de lampen vaak niet al te groot zijn, zo blijven ze dus wel wat meer op de achtergrond en behoud je het minimalisme.

Wat betreft de handgreepjes kun je deze ook hetzelfde houden als de rest van de keuken door ze in het mat chroom te nemen. Of je kiest een hoogglans keuken uit zonder handgreepjes, die zijn er tegenwoordig ook!

Landelijke design keukens

Design keukenGa je liever voor een landelijke in plaats van luxe uitstraling? Dan kun je het beste een keuken uitzoeken waar hout in is verwerkt. Hout zorgt namelijk automatisch voor een landelijk sfeertje. De kleur van het hout is wellicht afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de rest van de keuken. Om een mooi contrast te bewaren zou je kunnen kiezen voor een donkergrijs of zwart natuursteen aanrechtblad. De handgreepjes van de kastjes kun je ook donker houden zodat dit bij het aanrecht past. Landelijke design keukens zijn er erg veel dus ook hierin is keuze genoeg.

Om het landelijke sfeertje vast te houden kun je houten plankjes aan de muur hangen in dezelfde kleur als het hout van de keuken. Deze kun je vullen met weckpotten met eten, servies of een leuk plantje. Daarnaast kun je een bepaalde kleur aanhouden om de keuken verder mee aan te kleden, zoals de handdoeken en overige accessoires. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de kleur okergeel, donkergroen of turquoise. Deze kleuren komen ook mooi uit bij het (donkere) hout en het donkere aanrechtblad. Ook behoud je hiermee de landelijke sfeer waardoor je je iedere dag weer bevindt in een echte, landelijke design keuken.

Een kookeiland in design keukens, ja of nee?

Moderne keuken met kookeilandDesign keukens kun je zo uitgebreid en luxe aanschaffen als je zelf wil, ook een kookeiland is dus een mogelijkheid. Wanneer je een grote keuken hebt en genoeg ruimte is dit zeker een leuke optie.

Een keuken met kookeiland is verkrijgbaar in iedere stijl die je maar kunt bedenken. Of het nou gaat om hoogglans wit, zwart of hout; voor iedere keuken is een geschikt eiland. Het maakt je keuken levendiger en het oogt groter. Daarnaast is het gewoon erg prettig om extra ruimte te hebben tijdens het bereiden van het eten.

Je kunt een kookeiland invullen zoals je wil; je kunt er een fornuis op laten maken, wasbakken in laten monteren of gewoon leeg laten. Het is dus ook mogelijk om een soort barretje te maken van het eiland zodat je er ook nog lekker (met een stoel of hoge kruk) aan kunt zitten.

Design accessoires

Design keuken accessoiresOm je design keuken helemaal compleet te maken is het wel zo mooi om ook de accessoires te laten matchen. Denk aan een mooi, luxe koffiezetautomaat, een gekleurde waterkoker of een grote klok voor aan de muur. Ook als het gaat om bijvoorbeeld de kraan kun je er een uitzoeken die net wat anders is dan een standaard kraan. Door deze kleine aanpassingen en toevoegingen te doen zorg je voor een mooi, strak totaalplaatje. Een échte design keuken!

Design keukens voor ieder budget

Moderne keukenHet maakt niet uit of je nou heel veel, of wat minder geld te besteden hebt aan een design keuken. Er zijn tegenwoordig namelijk design keukens in iedere prijsklasse. Dit maakt het dus voor iedereen ook mogelijk om een strakke design keuken aan te schaffen met alle voordelen die het met zich meebrengt. Daarnaast zijn er keukens in iedere grootte, dus zowel voor een kleine als een grote keuken zijn er geschikte design keukens op de markt. Ook is het bij verschillende keuken aanbieders mogelijk een keuken op maat te laten maken. Dit zorgt voor een originele keuken die precies past bij jouw ruimte.

Wat voor design keuken je ook wil, hoe groot of klein het ook mag zijn, er zit altijd een geschikte keuken bij die bij jouw woning past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *