in , ,

De laatste woontrends

De laatste woontrends

Een aantal woontrends komen steeds weer terug. Ze leken even uit beeld verdwenen, maar een aantal jaar later zie je ze steeds weer meer verschijnen. Iedereen heeft een andere smaak en dat is maar goed ook, anders zou het ook maar saai zijn. Weet je al wat jouw stijl is qua inrichting en meubelen? In dit artikel geef ik je een aantal tips en leuke inspiratie van de laatste woontrends!

Scandinavische woonstijl

Scandinavisch interieurEen Scandinavische woonstijl komt steeds weer terug en het is een stijl die niet voor niets zo populair is. Het geeft een rustige schone uitstraling, je maakt gebruik van natuurlijke materialen en er passen verschillende prachtige kleuren binnen deze stijl.

Een Scandinavische stijl heeft bijna altijd een houten vloer, je ziet vaak een robustere houten stijl. Je zult nooit een tapijt over de gehele verdieping zien, maar wel gezellige vloerkleden of (fake) dierenvachtjes. Hiermee combineer je harde en zachte eigenschappen met elkaar in je interieur.

In de winter is het erg lang donker in Scandinavië, hierdoor gebruik je lichte kleuren en zorg je ervoor dat er veel linkt naar binnen kan. Een muur kun je best een kleurtje geven, maar denk dan aan zachte kleuren zoals lichtroze, lichtgrijs, lichtblauw, groengrijs of pasteltinten.

In de Scandinavische stijl zul je niet snel sierlijke en losse spullen tegenkomen. Het meeste is strak, modern en met lijnen om het zo strak mogelijk te houden in je huis. Mocht je een andere smaak hebben, dan is het natuurlijk niet verboden om het te combineren met bijvoorbeelde de bohemian stijl die ik je nu verder ga toelichten.

Bohemian stijl interieur

Bohemian style interieurHoud jij van extravagant, werelds, kleuren en ben je op zoek naar een leuke woonstijl, lees dan snel verder! Een bohemian stijl in huis is erg gedurfd vanwege de vele opvallende kleuren, patronen en accessoires. Je combineert van alles met elkaar en niets is te gek. Van verschillende stijlen spullen bij elkaar zetten tot kitscherige accessoires tot extravagante meubelen en vergeet ook zeker alle verschillende kleuren en patronen niet. Ben je benieuwd naar deze stijl? Lees dan hier meer.

Je weet in ieder geval zeker dat jouw huis er anders uit ziet dan die van je buren en dat kan juist super leuk zijn! Je kunt alles met elkaar combineren, toffe dingen meenemen van vakantie zodat je echt de stijlen met elkaar gaat combineren. Op en top bohemian is het Spaanse eiland Ibiza, dus mocht je inspiratie nodig hebben, leuke accessoires willen shoppen én tegelijkertijd een heerlijke vakantie vieren, ga dan zeker naar Ibiza want als je van de bohemian stijl houdt weet ik zeker dat je je daar helemaal thuis zult voelen. Dan kun je meteen leuke dingen voor je woning shoppen en inspiratie op doen.

Urban & Industrieel interieur

Industrieël interieurDe urban woonstijl is in opkomst de laatste jaren, dit is een stoere, industriële en unieke interieurstijl. Je ziet ook veel groene tinten en originele elementen, zoals betonlook, bakstenen, grove houten balken, steigerbuizen en stenen. Een goede basis voor deze stijl is het gebruik van verschillende grijstinten, maar ook groen-grijs wordt veel gebruikt. Je kunt deze kleur met veel materialen en andere kleuren combineren. Zoals metalen materialen, zwart, maar ook een knal kleur kan leuk zijn bij de grijze basis.

De urban stijl herken je vooral aan het gebruik van pure materialen die (expres) niet afgewerkt zijn of die look hebben. Ook kun je gebruik maken van oude materialen of vintage meubels. Het is juist een leuke combi van nieuwe en oud door elkaar. De kleur cognac wordt ook vaak gebruikt binnen deze stijl. Je kunt ook kiezen voor een leren bank en daar onder een tof kleed met wat kleur of juist een nude tint, dit past erg mooi bij grijs.

Landelijke woonstijl

Droom jij er ook van om op een boerderij in de natuur te wonen? Helaas is dit niet voor iedereen geschikt, maar gelukkig kun je die stijl wel bij jou in huis halen! Dit noem je een landelijke inrichting. Deze stijl is erg gezellig, knus en warm. Oorspronkelijk vond je deze stijl alleen op boerderijen en andere landelijke plekken, maar je ziet deze stijl steeds vaker terug in de stad. Met een paar meubels, materialen en accessoires kom je al een heel eind en kun je zelf deze gezellige en knusse sfeer in jouw huis creëren!

Bij een landelijke inrichting worden natuurlijke materialen en kleuren gebruikt en is er geen plek voor strakke lijnen en kleuren zoals bij de Scandinavische stijl. Je ziet vooral veel hout terug in een landelijke woning. Van houten balken, tot houten tafels alles is mogelijk. Je kunt ook verschillende stijlen combineren door een voor een landelijke en industriële sfeer te kiezen. Een betonnen vloer met moderne meubels met houten details en balken kan prachtig zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *