in , , , ,

5 belangrijke tips voor het kopen van je nieuwe eettafel

Eettafel kopen tips

Een nieuwe eettafel kopen doe je niet vaak. Kies je voor kwaliteit, dan kan een eettafel gemakkelijk 10 jaar mee. Is je tafel dan toch aan vervanging toe, of koop je jouw eerste tafel? Let dan op de volgende 5 tips, zodat je zeker weet dat je de goede kiest en optimaal kan genieten van je nieuwe eettafel!

De grootte van de eettafel

Natuurlijk meet je van tevoren hoeveel ruimte je hebt in jouw eetkamer. Wat men echter weleens vergeet, is de extra marge die je moet inbouwen voor de stoelen. Je schuift met de stoelen naar achter, je zet er zo nu en dan een extra stoel bij – voor als je ouders komen eten – of wilt de tafel in de toekomst nog eens een andere plek geven. Houd daarom niet alleen rekening met de grootte van de tafel, maar ook met de stoelen die eromheen moeten passen. Het meest verkochte formaat op dit moment is een eettafel voor 6 personen. Ook de 4- en 8-persoons eettafels zijn populair.

De vorm van de tafel

Ronde eettafelHier ben je waarschijnlijk al uit, omdat ieder zijn voorkeur wel bepaald heeft voordat hij/zij een tafel koopt. Toch moet je hier nog even bij stilstaan. Tafels zijn er in veel soorten en maten. De meest voorkomende vorm is de rechthoekige tafel. Aan iedere kant kun je stoelen plaatsen, wat als er praktisch gezien wordt. Een ronde tafel bijvoorbeeld neemt al snel meer ruimte in, omdat je deze niet strak in de hoek kunt plaatsen. Kies je dus voor een ronde eettafel, zorg dan voor meer marge in de hoeken van de kamer. Het wordt anders wel erg lastig om eromheen te kunnen lopen.

Houd ook rekening met de positionering van de tafel. Zoals je op de foto kunt zien, is er veel ruimte achter de achterste stoel. Je wilt namelijk niet dat de muur beschadigt wanneer je de stoel naar achter schuift. Je moet ongeveer uit gaan van een meter ruimte achter de stoel die het dichtst bij de muur staat.

De hoogte van de eettafel

Niet alleen de lengte en breedte zijn van belang bij de aanschaf van je tafel, ook de hoogte is iets wat je niet moet onderschatten. De meeste eiken tafels zijn tussen de 77 en 80 cm hoog. Dit heeft wel te maken met het onderstel en de dikte van het tafelblad dat je kiest. Als jouw tafel uiteindelijk 80 cm hoog is en je hebt kleine kuipstoeltjes gekozen, dan zul je voor je gevoel heel erg met je armen op de tafel leunen omdat deze wellicht te hoog is.

Het is altijd slimmer om even naar een winkel of showroom te gaan wanneer je voor je interieur gaat shoppen. Zo kun je even aan de tafel zitten om te beoordelen of deze naar wens is voor jouw lengte. In de showroom van Tafels99 kun je naar hartenlust de tafels bekijken en zelf jouw eigen product samenstellen. Je kunt zelfs jouw favoriete eiken tafelblad uitkiezen in het magazijn! Het heeft dus altijd voordelen om even een showroom binnen te stappen.

Materiaal van de tafel

Iets wat natuurlijk niet mag ontbreken in deze lijst, is de keuze voor het materiaal en de kleurbewerking. Het materiaal van je eetkamertafel is erg belangrijk omdat dit ook veelal iets zegt over de stijl. Kies je bijvoorbeeld voor eikenhout, of ga je voor metaal? Hout past goed in een landelijk, klassiek en romantisch interieur. Als je kiest voor RVS of metaal, dan geef je de tafel een moderne en industriële uitstraling.

Bijpassende stoelen

Eettafel met eetkamerbankHet is slimmer om eerst een eettafel te kopen, om er vervolgens stoelen bij te zoeken. Wanneer je de ideale breedte hebt bepaald, kun je namelijk gemakkelijk uitrekenen of jouw gewenste stoelen hieronder passen. Ga nooit de tafel aanpassen op de stoelen, hier krijg je uiteindelijk spijt van.

Tip: kies ook eens voor een eetkamerbank.

Helemaal hot de afgelopen tijd is de combinatie van een houten eetkamerbank en stoelen. Past in vrijwel ieder interieur, zit heerlijk en is een prachtige vervanger voor de eetkamerstoelen.

Ben je nou op zoek naar meer advies bij de aanschaf van je nieuwe tafel, of wil je graag eens de eiken producten zien voor dat je koopt? Kom dan eens langs in de showroom van Tafels99, nabij Arnhem. Op slechts 10 minuutjes rijden van Arnhem kun je al onze producten bekijken en jouw eigen tafel samenstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *