in , , ,

Hoe creëer je een landelijke stijl in jouw huis?

Landelijke stijl creeëren

Een landelijke stijl zorgt voor een warme en een gezellige sfeer in huis. Kenmerkend aan de landelijke stijl is dat er vooral lichte kleuren en natuurlijke materialen gebruikt worden voor de meubels, dit zorgt voor een rustige leefomgeving. Er wordt veel gewerkt met verschillende materialen, hout is de belangrijkste, dit zorgt voor echt een natuurlijke uitstraling en voor een stoer effect in jouw interieur. Ook bloembollen of takken maken het plaatje af. Veel is er niet nodig om de landelijke stijl in heel je huis door te trekken.

Kleuren in de landelijke stijl

De kleuren zijn het belangrijkste om de rust te creëren in jouw huis. Wit en crème zijn het mooiste, echter moeten het matte effecten hebben. Vermijd de hoogglans kleuren en meubels dit zorgt voor onrust en hier krijg je veel stress van als je na een lange werkdag gewoon tot rust wilt komen. Daarnaast is kaal hout voor de meubels ook een goede optie, dit is licht beige en straalt daarom een heel natuurlijk effect uit. Wil je sommige muren in  huis een extreme landelijke stijl meegeven, dan kun je gebruik maken een bepaalde verfsoort, zoals krijt- of kalkverf. Daarnaast is de kleur groen een belangrijke kleur om te gebruiken, groen staat voor kalmte en het zorgt voor minder stress. Je kunt de kleur groen terug laten komen door met plantjes als accessoires te werken.

Houten meubels

Houten meubels voor een landelijke stijlHout is echt niet te missen in de landelijke stijl. Vooral rustiek hout is het mooiste, het moet lijken of je het hout zelf uit het bos hebt gehaald. Je kan er uiteenlopende objecten van maken, het is stevig en het zorgt veel draagkracht. Je kan alles van hout maken voor in jouw interieur:

 • Stoelen, met een mooi bontkleedje erop en het geeft meteen een warme uitstraling.
 • Tafels, een grote stoere en robuuste houten tafel is echt een eyecatcher en deze kan echt niet missen bij jouw landelijke stijl.
 • Krukjes, deze zijn praktisch, maar vooral zien ze er heel leuk uit. Je kunt ze naast de bank zetten of je zet er een leuk blad op met mooie kaarsen.
 • Plantenbakken, het is mooi om het groen van de planten te combineren met het lichte hout.
 • Salontafels, je kan dit heel simpel houden, namelijk een palet met wieltjes eronder en je hebt een stoere salontafel.

Het is ook leuk om het hout een bepaalde kleur te geven, natuurlijk wel in de lichte kleuren van de landelijke stijl. De kleuren zijn hierbij crème, grijs, beige of bruin, dit past perfect bij de rest en zo verschillen alle kleuren hout ten opzichte van elkaar in je inrichting.

Grote stoelen

Grote stoelen voor een landelijke stijlStevige stoelen zijn de belangrijkste meubels voor in huis, ze dienen om effectief te gebruiken, maar ze moeten ook mooi zijn om naar te kijken. Daarom zijn grote stoelen de perfecte optie, ze zitten lekker en het geeft een grote meerwaarde voor de landelijke stijl in jouw huis. Het is ook mooi om een grote bank neer zetten en daarnaast een grote stoel. Je kan bij een grotere woonkamer meerdere zithoekjes creëren. Dit zorgt voor een gezellige en huiselijke sfeer.

In de keuken mogen ook geen stoelen ontbreken. Ze zijn mooi aan een grote eettafel, maar ook aan een hoge bar die aan het keukenblad vast zit. Het mooiste bij de landelijke stoelen is dat ze zijn afgewerkt met houten poten en dat de zitting gemaakt is van stof. De stof moet dan wel een lichte kleur hebben, bijvoorbeeld beige, crème en grijs.

Vloerkleden

Voor een warme en gezellige sfeer te creëren, zijn vloerkleden een zeer goede optie. Het helpt ook voor koude voeten en het zorgt ervoor dat de kamer minder echo’s heeft. Een vloerkleed lost al deze problemen op. Bij een landelijke stijl is het dus weer belangrijk om de vloerkleden in rustige kleuren te houden. Je hebt verschillende soorten vloerkleden waaruit je kan kiezen die bij een landelijke stijl passen:

 • Hoogpolig, dit zijn vloerkleden die een wat lossere pool hebben en kunnen een hoogte hebben van 3 tot wel 15 cm hoog soms. Hoogpolige vloerkleden hebben een stoere en volle uitstraling.
 • Laagpool, de mogelijkheden zijn hier eindeloos mee en je kan allerlei kleuren gebruiken hiervoor. Ze worden van wol, maar ook van synthetisch garens gemaakt.
 • Vlak geweven, deze vloerkleden zijn bijzonder doordat ze er zijn in verschillende structuren. Ze worden altijd van wol gemaakt en zijn aan twee zijde te gebruiken.
 • Lussenpool, dit is een variant van de vlak geweven vloerkleden. Alleen zitten hier lussen in van verschillende hoogtes, het is niet mogelijk om een patroon erin te weven.
 • Natuurtapijten, deze vloerkleden worden gemaakt van natuurlijke producten zoals zeegras, kokos en sisal. Ze worden vaak van touw gemaakt en daardoor voelt het niet zo fijn aan je voeten.
 • Vintage, dit is momenteel echt een hype. Het zijn  oude Perzische tapijten en die worden helemaal tot bijna op het doek opgeschoren en daarna opnieuw gekleurd. Dit geeft een stoer effect.

Bont

Bont is helemaal hip op het moment, maar natuurlijk moet je wel nep bont gebruiken! Gelukkig zijn er veel nep bont kleedjes en kusens te vinden. Bont past perfect bij de landelijke stijl, omdat het zorgt voor warmte en het geeft een gezellige sfeer. Je kan de bonten kleedjes neerleggen onder een krukje, maar ook kun je het over de leuning van de bank leggen en het staat mooi in een fauteuil. Wat zo fijn is aan de bonten kleedjes en kussens is dat ze heel zacht aanvoelen.

Fotolijsten

Om een persoonlijke touch te geven aan jouw inrichting, zijn fotolijsten een goede en mooie optie. Overal in huis staat het leuk, boven de bank, op je slaapkamer en ook in de keuken staat het mooi. Wat belangrijk is als je in de landelijke stijl wilt blijven, zijn de foto’s in zwart-wit het mooiste. Ook de lijsten zijn het mooiste in zwart of wit. Ga je de foto’s in verschillende kleuren en lijstjes ophangen dan wordt het te druk en dan is er geen rust meer, deze rust is juist zo belangrijk bij de landelijke stijl.

Grote lampen

Grote lampen voor een landelijke stijlLampen kun je natuurlijk niet missen in jouw interieur, ze zorgen voor licht en sfeer. Wat belangrijk is voor een  landelijke stijl is dat je gebruik maakt van grote lampen, maar deze zijn wel strak van vorm. Een houten voet voor een staande lamp naast bijvoorbeeld de bank is een goede keuze. Als de lampenkap in ieder geval maar een lichte kleur heeft, dan zit je altijd goed. Boven de eettafel mag echt een grote lamp te komen hangen, op deze plek heb je behoefte aan het meeste licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *