in , , , ,

Eye-catcher voor kantoor: een robuuste eiken tafel

Robuuste eiken tafel voor kantoor

In het bedrijfsleven volgen de ontwikkelingen elkaar snel op. Van kamers naar kantoortuinen, naar cubicles en weer terug. Het interessante is dat er soms gelijktijdig verschillende ontwikkelingen te zien zijn. Zo kiest het ene bedrijf voor kantoortuinen, terwijl het andere juist weer voor kleinschaligheid gaat. Het ene kantoor is strak en zakelijk, terwijl andere bedrijven her en der zitzakken en voetbaltafels plaatsen.

De trends lijken sterk te verschillen. Maar ze hebben ook iets gemeen. Het idee dat de werkomgeving moet aansluiten bij de menselijke natuur wordt steeds prominenter. Als mensen zich moeten aanpassen om in de omgeving te passen kost hen dit energie. Maar wanneer je het kantoor aanpast aan de mensen, dan komt die energie vrij voor het werk.

Kantoor moet aansluiten bij de menselijke natuur

Robuust eiken eettafel met brede plankenMaar hoe doe je dat, aansluiten bij de menselijke natuur? Door ruimte te geven aan sociale behoeftes die iedereen heeft én door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Twee voorbeelden:

Neem een kantoor in Arnhem, waar de inrichting was gebaseerd op het kantoortuin principe. Langs de zijdes van het kantoor waren, met halve wandjes stukken afgezet, waar accountmanagers aan het werk waren. In het midden stond een stevige, lange, eikenhouten tafel. Deze tafel trekt de aandacht van iedereen die het pand betreedt. Nog belangrijker: deze eiken tafel is de sociale spil van het bedrijf. Een plek waar je kunt overleggen en waar elke dag het hele team gezamenlijk lunch. Zo draagt deze eiken tafel bij aan de productiviteit en de teamvorming.

Of wat te denken van de tech startup? Hoewel het bedrijf zijn geld verdient met hoogtechnologische producten, voelt het kantoor als een park. Gekleurde objecten, veel wanddecoratie van natuurlijke materialen en inderdaad, op strategische plekken een mooie boomstamtafel. Kantoormedewerkers spreken hun waardering uit. Een eiken tafel wordt als prettiger ervaren dan een standaard vergadertafel.

Een tafel voor elke bedrijfscultuur

Door het positieve sociale effect draagt een eiken tafel bij aan de bedrijfscultuur. En het is niet zo dat een eiken tafel alleen in bepaalde bedrijfstakken past. Er is namelijk een eiken tafel voor elke onderneming. De natuurlijk ogende boomstamtafel doet het eigenlijk overal goed. Maar sommige bedrijven streven naar een wat strakkere inrichting. Dan is, bijvoorbeeld de Limerick een mooi model.

Tafels99 nodigt je graag uit voor een bezoek aan de showroom in Zevenaar. Ga in gesprek met de interieur-adviseurs. Hun jarenlange ervaring komt zeker van pas. Laat je inspireren en stel zelf je perfecte eiken vergadertafel samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *