in , ,

Elk seizoen een mooie tuin

Elk seizoen een mooie tuin

De tuin vormt als het ware een verlengde van je woning. Je kunt jouw tuin zien als een extra leefruimte in de buitenlucht. Wanneer je over deze buitenruimte beschikt is het zonde om hier niet optimaal gebruik van te maken. Veel mensen associëren het buitenleven met de zomer. Maar jouw tuin kan het hele jaar door mooi groen zijn. Je moet hiervoor alleen kiezen voor de juiste beplanting.

Kies voor groenblijvende planten

Nederland kent verschillende seizoenen. Bij de lente en de zomer wordt vaak gedacht aan veel groen. Ook de voor- en achtertuinen kleuren in Nederland bij mensen in deze seizoenen groen. Maar in de herfst en in de winter zien veel tuinen er vaak wat somber uit. Zonde! Want dit is helemaal niet nodig. Veelal wordt gedacht dat een tuin enkel in de zomermaanden mooi groen kan zijn. Maar dat is niet het geval. Je kunt het hele jaar door namelijk genieten van een mooie groene tuin. Wel is het uiteraard van belang dat je voor groenblijvende beplanting kiest. Een mooi voorbeeld van een groenblijvende plant is de klimop. Met deze plant heb je het hele jaar door een mooie groene wand in jouw tuin.

Verschillende soorten laurierkers

Met één groenblijvende plant is de basis voor een mooie groene tuin gelegd. Maar hiermee kun je nog niet de gewenste groene oase creëren. Gelukkig bestaan er allerlei verschillende soorten groenblijvende planten. Neem bijvoorbeeld de laurierkers. Deze haagplant is in verschillende varianten te verkrijgen. Elk van deze lauriersoorten heeft weer andere eigenschappen. De ene haagplant groeit vooral snel in de hoogte. Terwijl de andere soort voornamelijk in de breedte zijn werk doet. Welke soort het meest geschikt is, hangt dus van jouw persoonlijke voorkeur af. Vaststaat dat iedere laurierhaag het hele jaar mooi groen blijft. Daarnaast kent deze plantensoort een of twee bloeiperioden waarin tussen het groen witte bloemen verschijnen.

Alle voordelen van groenblijvende planten

Groenblijvende planten kennen verschillende voordelen. Allereerst zorgen groenblijvende planten voor een fraaie uitstraling van de tuin het hele jaar door. Een sombere kale tuin in de herfst- en wintermaanden? Niet wanneer je kiest voor groenblijvende planten in je tuin. Met de groenblijvende planten kun je dus het hele jaar genieten van een mooie groene tuin. Maar dat is niet het enige voordeel. Groenblijvende planten kennen nog een voordeel. Kies je voor een groenblijvende plantenhaag? Dan ben je het hele jaar door verzekerd van privacy. Doordat de bladeren niet uitvallen, blijft jouw haag mooi vol en groen. Groenblijvende planten zorgen dus het hele jaar door voor privacy en een fraaie uitstraling van de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *