in , ,

Dit zijn de woontrends voor 2021

Woontrends van 2021

Elk seizoen en elk jaar zijn er weer nieuwe woontrends die opduiken in de interieurbladen. De eerste trends van 2021 zijn al bekend en ze zijn een lust voor het oog. Wij zetten de 4 leukste trends voor 2021 op een rijtje!

Natuurlijke elementen

De botanische woonstijl wordt steeds populairder en ook in 2021 staat deze weer tussen het rijtje van woontrends. Deze woonstijl combineert buiten en binnen met elkaar en zorgt voor een natuurlijke omgeving in huis. Breng planten en bloemen in huis om de natuur naar binnen te halen en creëer een rustgevende leefomgeving. Deze planten en bloemen worden gecombineerd met natuurlijke materialen zoals rotan, bamboe en linnen. Een ander passend kenmerk van de botanische woonstijl is licht. Veel lichtinval in een ruimte zorgt voor extra natuurlijke sferen in huis en dit kan je benadrukken met het juiste type raamdecoratie. Kies voor vitrage gordijnen, houten jaloezieën of overgordijnen in een natuurlijke kleur.

Kleur: donkerblauw

De kleur donkerblauw is weer terug van weggeweest. Deze kleur staat voor vertrouwen, rust en kalmte en is daarom perfect om mee te nemen in je interieur in 2021. Deze originele kleur geeft net wat meer karakter aan de ruimtes in huis. Deze kleur combineer je makkelijk met warme kleurtonen in houtsoorten, metalen en stoffen. Donkerblauw komt vooral terug op de muren, in meubels en in accessoires. Tip: donkerblauw is de perfecte kleur voor in de slaapkamer. Deze rustgevende kleur zorgt voor een goede nachtrust en het gevoel van een frisse slaapkamer.

Lichte houtsoorten

In 2021 komen lichte houtsoorten steeds meer terug. Niet alleen in de Scandinavische interieurs, maar ook de industriële en luxe woonstijlen laten lichte houtsoorten steeds meer terugkomen. Je gaat deze vooral terug zien in meubels en vloeren. Lichte houtsoorten combineren extra mooi met natuurlijke kleuren zoals bruin en groen.

Statement pieces

Een statement piece, oftewel een pronkstuk, is in 2021 een echte must voor in je woning. Een pronkstuk is één opvallend accessoire of meubel in je woonkamer, slaapkamer of eetkamer. Denk hierbij aan een hele grote vaas met droogbloemen, een opvallend schilderij of een statement stoel. Een statement piece laat een ruimte een stuk stijlvoller en luxer lijken en zorgt ervoor dat je minder kleine accessoires in huis hoeft neer te zetten om sfeer te creëren. Een pronkstuk trekt daarnaast ook op een goede manier de aandacht naar één plek in een ruimte. Ga dus op zoek neer een bijzonder en opvallend stuk voor je huis in 2021!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *