in , ,

3 manieren om je werkruimte beter te koelen

Werkruimte verkoelen

Je kent het wel: Je bent aan het werk in je werkruimte maar het is op de een of de andere manier een beetje vies benauwd wat ten koste gaat van je concentratie. Dat is natuurlijk erg vervelend. Het niet zo goed weten hoe je je werkruimte moet verkoelen of het niet op de juiste momenten en juiste manieren verkoelen van je werkruimte kan hier best toe leiden. Hieronder vind je 3 manieren om je werkruimte beter te koelen.

1: Open het raam en verlaag de verwarming

Zorg dat je het opnemen van het raam en het verlagen van de verwarming op hetzelfde moment doet. Zorg bijvoorbeeld dat elke dag het raam een aantal uurtjes open staat. Je kunt de verwarming eigenlijk altijd uit laten zolang je het niet koud hebt.

Op deze manier kun je het raam gewoon elke dag een aantal uurtjes openzetten. Dit kan bijvoorbeeld in de uren dat je zelf niet aan het werk bent in de ruimte. Het voordeel is dan dat zodra je aan het werk gaat in de ruimte de ruimte al enigszins verkoeld is. Overigens zorgt het openen van het raam met enige regelmaat ook voor de verdwijning van eventuele doffe geuren in de werkruimte.

Als het openen van het raam een aantal uur per dag niet voldoende is voor een koele werkruimte kun je er natuurlijk ook voor kiezen het raam open te laten tijdens je werkuren.

2: Gebruik een mobiele airco

Een andere goede optie om je werkruimte te verkoelen is het gebruiken van een mobiele airco. Een mobiele airco is meestal niet al te duur en vooral in werkruimtes erg handig. Allereerst is een mobiele airco makkelijk verplaatsbaar. Je kunt hem dus continu plaatsen waar je zelf wil en op de afstand die je zelf fijn vind.

Vaak zijn mobiele airco’s ook nog eens van afstand bedienbaar door middel van een afstandbediening. Verder verkoelt een mobiele airco meestal best snel. Het duurt over het algemeen niet lang voordat de hele ruimte relatief koud is. Mobiele airco’s zijn daarnaast ook erg licht. De meeste varianten hebben wielen wat het verplaatsen nog makkelijker maakt. Je kunt zelf de standjes beslissen en de ruimte op deze manier zo koel maken als je zelf wilt.

3: Laat onnodige apparaten uitstaan

Elektronica kan in veel gevallen ook behoorlijk wat warmte produceren. Zorg er dus voor dat het apparatuur dat niet gebruikt wordt ook niet aanstaat.

Veel mensen hebben bijvoorbeeld een extra computer op de werkplek die ze niet op elk moment gebruiken. Zorg ervoor dat dit apparaat op de momenten dat je er geen gebruik van maakt ook daadwerkelijk uitstaat. Bij voorkeur ook niet op sluimer modes. Ook wanneer een apparaat even oververhit is kan het handig zijn het apparaat tussentijds even uit te schakelen en opnieuw op te starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *