in , ,

Verschillende soorten ovens op een rijtje

Verschillende soorten ovens op een rijtje

Waar de een de oven nauwelijks gebruikt, bereid de ander dagelijks de lekkerste gerechten in de oven. Als je een nieuwe keuken gaat samenstellen is het fijn dat je nieuwe oven aansluit op jouw wensen. De kosten van een nieuwe keuken lopen best snel op, ook dit speelt een rol bij het uitzoeken van een nieuwe oven. Het kan dus best lastig zijn om een nieuwe oven te vinden die helemaal bij je past. We hebben daarom een aantal verschillende soorten ovens voor je op een rijtje gezet.

Heteluchtoven

De heteluchtoven is de meest bekende oven van dit rijtje. In de meeste keukens vind je dan ook een heteluchtoven. Deze ovens zijn zo populair omdat je er vele gerechten in kunt bereiden. Een heteluchtoven is voorzien van ventilatoren die lucht door de oven blazen. Deze lucht wordt verwarmd door warmte-elementen, waardoor je dus allerlei gerechten kunt bereiden.

Elektrische oven

Als je heel erg van bakken houdt is een elektrische oven een goede optie. Deze ovens worden aan de onderkant verwarmd, waardoor ze heel geschikt zijn voor het maken van koekjes, cakes en taarten. In veel gevallen zijn heteluchtovens voorzien van elektrische ovens, waardoor je er alle kanten mee op kunt.

Magnetronoven

De magnetronoven wordt ook wel de combi-magnetron genoemd, waarschijnlijk zul je het ook zo kennen. Deze ovens bevatten dus naast een oven ook een magnetron. Zeker wanneer je een wat kleinere keuken hebt en graag eten opwarmt in de magnetron, biedt de magnetronoven uitkomst.

Stoomoven

Ben je echt gek op koken? Dan kun je kiezen voor een stoomoven. Deze ovens werken, zoals de naam het al zegt, met hete stoom. Dit maakt je gerechten niet alleen smaakvol, maar de vitamines blijven ook nog eens beter behouden. Ook de stoomoven is vaak voorzien van verschillende functies, waardoor je ook op andere manieren gerechten kunt bereiken.

Conventionele oven

Een conventionele oven verwarmd zowel aan de boven- als onderzijde. Net zoals de elektrische oven werkt de conventionele oven met warmte-elementen. Je kunt deze elementen vaak afzonderlijk van elkaar bedienen. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw brownies een knapperige bovenkant krijgen en een zachte binnenkant behouden.

Multifunctionele oven

Het kwam net al even naar voren: er zijn ook multifunctionele ovens. Deze ovens beschikken over meerdere verwarmingsmogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een combinatie van hetelucht, stoom en een elektrische oven. Je kunt met deze ovens dus zowel grillen, braden, stomen en ontdooien. Wanneer je dus graag verschillende gerechten wil bereiden biedt deze oven uitkomst.

Meerdere ovens

Heb je een hele ruime keuken en gebruik je vaak de oven? Dan kun je er ook voor kiezen om de keuken te voorzien van twee verschillende ovens. Je kunt dan meerdere gerechten tegelijkertijd én op verschillende manieren bereiden. Wanneer je bijvoorbeeld heel erg van bakken, maar ook van stomen houdt. Kun je gaan voor een multifunctionele oven met een stoomoven. Zo kun je allerlei combinaties maken! Wil je graag meer informatie over de verschillende ovens? Breng dan een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt en laat je daar adviseren. Zij kunnen je alles over ovens vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *