in , ,

Leren eetkamerstoelen in elke stijl

Leren eetkamerstoelen

Een groot voordeel van leren eetkamerstoelen is dat ze in elke stijl passen. Wanneer je toe bent aan nieuwe stoelen rondom de eetkamertafel kun je met jouw voorkeur voor leer altijd uit de voeten. De kleur, soort leer en het onderstel zijn de elementen die ervoor kunnen zorgen dat leren eetkamerstoelen voor elke interieur geschikt is.

Verschillende soorten leer

Moderne leren eetkamerstoelenAllereerst heb je gedekverfd leer dat veel voorkomt bij meubels. Het is glad leer met een gepigmenteerde finish laag. Dit soort leer is de minst kwetsbare soort. Over het leer worden enkele deklagen verf gestreken en vervolgens kunstmatig geprint. Dit zorgt voor een meer waardevol uiterlijk. Dankzij de verschillende verf of laklagen slijt deze ledersoort minder snel bij intensief gebruik. Daarnaast verkleurt deze soort minder snel waardoor het langer mooi blijft. Waar je bij dit leer wel rekening mee moet houden is onderhoud. Het kan namelijk zo zijn dat het vanwege uitdraging schuren kan krijgen.

Dan heb je ook geschuurd leer dat een open ledersoort is met een opgeruwd en mat uiterlijk. Hierbij wordt de bovenkant van het materiaal lichtjes opgeschuurd waardoor er een fluweelzacht uiterlijk ontstaat.

Vol aniline leer is kenmerkend vanwege de littekens die te zien zijn op dit materiaal. Deze soort is verder niet voorzien van een verf of laklaag. Een aantal voordelen van vol aniline leder is dat het voelbaar een van de zachtste ledersoorten is. De structuren die je in vol aniline leder ziet zijn natuurlijk. Een nadeel aan deze soort is de mogelijkheid tot verkleuring. Daarnaast vindt er bij intensief gebruik vrij snel slijtage plaats. Hierdoor heeft het maar een beperkte levensduur.

Naast vol aniline is er ook semi aniline. Dit leder is eerst gekleurd en hierna voorzien van een aniline beits en een dunne transparante beschermlaag. Hierdoor wordt de natuurlijke structuur behouden en voelt het leder glad en soepel aan. Ondanks alle lagen die eroverheen worden gedaan blijft de natuurlijke nerf nog zichtbaar. Deze ledersoort is steviger dan de vol aniline, daarbij rekt het minder snel dus de toplaag zal minder snel barsten.

Leatherlook is een imitatieleder. Dit materiaal wordt van 100% kunststof gemaakt en is soepel.

De kleuren die je kunt kiezen

Gekleurde leren eetkamerstoelenAangezien leren eetkamerstoelen geverfd kunnen worden zijn ze verkrijgbaar in elke kleur naar wens. Dit zorgt ervoor dat je een stoel kunt kiezen voor jouw industriële setting met een donkerbruine stoere lederkleur. Maar ook dat een felgroene eyecatcher aan jouw eetkamertafel geplaats kan worden in jouw moderne inrichting.

In een landelijke of natuurlijke inrichting kun je ervoor kiezen om een zachtere kleur bruin of grijs te nemen. Daarnaast kun je het nog meer laten passen met een zachter uiterlijk materiaal. Bijvoorbeeld een meer egalere ledersoort. Bij industrieel daarentegen kan een meer ruwe en stoerdere soort gekozen worden waar duidelijke nerven in terug te zien zijn.

Het is daarnaast ook mogelijk om verschillende kleuren en/of materialen bij elkaar te plaatsen. Je kunt er en mix en match van maken. Bij een industriële uitstaling kan ervoor gekozen worden om zwart met een bruintint te combineren. Wanneer je vier stoelen neemt kun je twee aan twee doen. Wanneer je zes stoelen neemt kan het ook zo zijn dat je 4 van de ene kleur neemt en 2 van de andere. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Bij de keuze voor kleuren kun je ervoor kiezen om twee kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen. Wanneer je twee felle kleuren te druk vindt worden kan het ook zo zijn dat je een rustige kleur kiest, zwart of grijs, en een felle kleur. Het kiezen van een accentkleur in de leren eetkamerstoelen kan erg goed werken. Deze kleur kun je verder terug laten komen in het interieur met accessoires.

Verschillende modellen van leren eetkamerstoelen

Leren eetkamerstoelen in inrichtingNaast dat je leren eetkamerstoelen kunt kiezen op ledersoort en kleur zijn er vanzelfsprekend ook verschillende modellen beschikbaar. Ook met een model van een stoel kan ingespeeld worden op de interieurstijl.

Zo zijn er open modellen waarbij het geheel een open uiterlijk heeft met minimaal materiaal. Gesloten modellen zijn vaak kolossaal en groot waardoor ze meer ruimte in beslag nemen. Er zijn modellen met of zonder armleuning wat gekozen kan worden aan de hand van jouw voorkeur aan comfort. Daarbij hoort bij comfort ook de keuze voor een hoge rugleuning of een lage. Er is oneindig veel mogelijk qua modellen.

Bij een industrieel interieur komt vaak voor dat de leren eetkamerstoelen een armleuning hebben. In de meeste gevallen van metaal dat een extra industrieel uiterlijk geeft. De kleur van het leer is vaak wat donkerder zoals bruin, zwart of grijs. Het leersoort mag hier grof en duidelijk aanwezig zijn.

In de moderne stijl zie je vaak een strakker model waarbij het zeker mogelijk is een zonder armleuning te kiezen. Denk hierbij aan een kuipstoel. Daarnaast mag de vorm ook innovatiever zijn dan recht toe rechtaan. Aangezien in een modern interieur alles strak en glad is zal
het ledersoort hier ook strak en glad moeten zijn. Denk hierbij aan een lederlook.

Bij een landelijk en/of natuurlijk interieur zal een rustige kleur gekozen worden. Zacht bruin of grijs. Het onderstel zal hier meer de overhand hebben of de stoel aansluit op de stijl. Hier wordt later in dit blog verder op in gegaan. In deze interieurstijl komen vaker leren eetkamerstoelen voor die comfort uitstralen. Hierbij mogen ze wat groter zijn dan elders en uitstralen dat ze heerlijk zitten. Een goede zitting, armleuning en goede rug ondersteuning. Voor al het gemak zouden er zelfs wieltjes onder geplaatst kunnen worden.

Het onderstel bij leren eetkamerstoelen

Witte leren eetkamerstoelenHet onderstel dat gekozen wordt kan sterk bepalend zijn voor het aansluiten op jouw interieurstijl. Allereerst zijn deze in verschillende materialen aanwezig die je hierbij kunnen helpen. Allereerst heb je hout dat mogelijk is. Dit zie je meer bij een landelijke en natuurlijke stijl terugkomen. Dan is er ook een metalen onderstel. Wanneer deze in chroom ontworpen is sluit dit aan op een modern interieur. Daarnaast zijn er ook zwarte metalen onderstellen. Deze kunnen een stoerdere uitstraling hebben en sluiten hierdoor goed aan op een industriële stijl.

One Comment

Leave a Reply
 1. Best,
  Op deze site staat een foto van zwarte leren eetkamer stoelen met houten (eiken/ teak?) poten.
  Waar kan ik deze vinden?
  Bedankt alvast voor de tip.
  Vriendelijke groet,
  Christine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *