in , ,

Kussens voor op de bank zijn de perfecte accessoires!

Kussens op de bank

Sierkussens zijn de perfecte accessoires voor de bank in de woonkamer. Ze zijn subtiel en goedkoop maar kunnen je woon- of slaapkamer helemaal afmaken. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je bank er knus en gezellig uit komt te zien. Ook kunnen ze een extra kleuraccent toevoegen aan de woonkamer of een mooi contrast vormen in combinatie met een gaaf vloerkleed. Ben je nog op zoek naar een vloerkleed? Lees hier onze tips hierover. Hoe je het ook wendt of keert, kussens voor op de bank zijn de ideale accessoire voor in de woonkamer!

Sierkussens voor op de bank: veel keuze

Sierkussens in verschillende kleurenKussen voor op de bank zijn er in allerlei soorten, maten en kleur. Zo heb je kussens met felle kleuren, ronde kussens van velvet of de welbekende kussentjes met teksten er op. Je kunt dus erg leuk combineren en matchen. Steeds meer merken beginnen af te wijken van ‘normale’ kussens voor op de bank. Tegenwoordig zien we daarom ook uniek ontworpen kussentjes, gemaakt van exotische en speelse materialen.

Kleuren sierkussens

Veel kussens op de bankDe laatste jaren zien we steeds vaker de trend van felle en zomerse kleuren terugkomen. Dit is ook een erg mooie kleur voor kussens op de bank! Dit zorgt ervoor dat de kamer een vrolijke sfeer krijgt en dat er verschillende kleurcontrasten zijn binnen de kamer.

Verschillende soorten materialen

Voorheen werden kussens vooral gemaakt van stof of leer. Het hing natuurlijk af van welk materiaal je bank was gemaakt. De laatste tijd wijken steeds meer ontwerpers hier van af. Zij ontwerpen nu ook prachtige, unieke kussens van bijvoorbeeld velvet, wol, suède of andere karakteristieke materialen. Sommige merken gaan zelfs zo ver om nog een accent op het kussentje aan te brengen, door bijvoorbeeld er aan knoopje aan vast te maken.

Rond, vierkant en andere vormen

Gevormde kussensDoorgaans zie je op banken vooral ‘vierkante’ kussentjes. Het kan echter ook erg leuk zijn om verschillende vormen kussentjes te combineren. Dit zorgt voor een speels en vrolijk karakter. Ook zijn er veel kussentjes met allerlei aangebrachte details, zoals de eerdergenoemde knoopjes, riempjes of zelfs complete teksten.

Kussenhoes

Unieke kussenslopenWil je wat variatie aanbrengen op gebied van kussens voor op de bank maar wil je niet compleet nieuwe kussentjes kopen? Dan kun je ook kiezen om een passende kussenhoes te kopen! Deze trek je simpelweg over een kussen heen. In feite heb je dan een nieuw kussen. Het is ook erg leuk om op deze manier voor elk seizoen van het jaar de kleuren van je kussens te veranderen. Dan doe je bijvoorbeeld voor de herfst een kussenhoes met oranje tinten om je bankkussens. Een kussenhoes is in ieder geval een perfecte en voordelige manier om wat variatie aan te brengen.

Unieke kussens

Tegenwoordig worden er, zoals we al zeiden, veel verschillende soorten kussens ontworpen en te koop aangeboden.

Haal de natuur in huis met kussens met planten en dieren

Kussens met natuurlijke tintenKussen met een natuurlijke of dierlijke print er op is een trend die langzaam maar zeker weer terugkomt. Deze trend komt voort uit onze (onbewuste) wens om onze connectie met de natuur te versterken. Hierover hebben we het ook gehad in ons artikel over de interieurtrends voor volgend jaar. Er zijn dit jaar al veel kussens met allerlei natuurlijke prints. Denk hierbij aan kussens voor de bank met bijvoorbeeld een palmbladeren print of een kussentje met een uilenkop er op.

Sierkussen met tekst

Unieke kussenslopenIedereen kent ze wel: de kussentjes met tekst. De laatste jaren hebben deze kussentjes een beetje een slecht reputatie opgebouwd. Ze zouden wat cliché en fout zijn. Dit betekent echter niet dat er niet erg leuke kussentjes met tekst er op zijn! Een kussen met een vrolijke, grappige of inspirerende tekst kan best een leuke toevoeging zijn aan je woonkamer of slaapkamer.

Patronen en prints

Dan zijn er nog de kussentjes met drukke patronen of prints. Er zijn bijvoorbeeld veel kussens met drukke lijnen of stippen. Door zo’n relatief druk kussen te combineren met een wat rustigere ogende bank, kun je een uniek en gaaf contrast creëren.

Maak je eigen kussen voor op de bank

Kussens met eigen designAls je een beetje handig bent aangelegd en overweg kunt met een naaimachine, dan kun je ook je eigen kussens voor de bank bedenken, ontwerpen en vervolgens maken! Dit kan erg leuk zijn, ook omdat je dan precies een kussen kan maken zoals jij dat wilt. Dan weet je zeker dat het kussentje leuk bij de bank en de rest van de woonkamer past.

Hoe maak je nu je eigen bankkussen? De makkelijkste kussen om zelf te maken is de zogenaamde knoopkussen. Dit is een kussen die er uitziet als een grote knoop. Deze zijn vooral populair in Noorwegen, Zweden en Denemarken. Een knoopkussen nieuw kopen kost echter al snel €95 euro. Daarom is het slimmer om zelf dit kussentje te maken. Je hebt slechts wat spelden, elastisch materiaal, een naaimachine, kussenvulling en natuurlijk naald en draad nodig.

Kussentje voor bank in de tuin

Een kussentje kan niet alleen erg leuk zijn voor een bank binnenshuis. Ook op het tuinmeubilair kan een sierkussen veel toevoegen als accessoire. Vaak ziet zo’n tuinmeubilair set er namelijk vrij saai uit. Door hier wat sierkussens bij te plaatsen ogen ze wat vrolijker en zitten ze bovendien ook wat comfortabeler. Je moet dan echter niet vergeten om de kussens naar binnen te halen zodra het gaat regenen.

Waar kussens voor op de bank kopen?

Waar kun je nu het beste kussens voor op de bank kopen? Als je ook nog je bank moet aanschaffen, is het misschien wel slim om hier direct de kussentjes bij te kopen! Dan weet je zeker dat ze goed bij elkaar passen. Kussentjes zijn tegenwoordig haast overal te kopen. Je vindt ze in meubelzaken zoals de Jisk, de Leen Bakker, de IKEA (natuurlijk) maar ook in kledingwinkels. Denk hierbij aan de H&M, de Zara Home of andere winkeltjes zoals de Xenos of de Hema. Als je echte designerkussens zoekt, moet je bij een specialistische zaak zijn. Deze weten precies wat je zoekt en helpen met het uitzoeken van geschikte kussens voor op jouw bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *