in ,

Alles wat je moet weten over het kopen van een traplift

Trap zonder traplift

Onze mobiliteit gaat langzaam maar zeker achteruit als we ouder worden. Het verrichten van bepaalde handelingen kost hierdoor steeds meer moeite. Traplopen is hier een voorbeeld van. Als je moeite hebt om naar boven of naar beneden te lopen, kun je van de trap vallen. Om ongelukken te voorkomen, koop je een traplift. Omdat je waarschijnlijk nog niet eerder zo’n lift gekocht hebt, vertellen wij je hier alles wat je moet weten over het kopen van een traplift.

Verschillende soorten trapliften

Je hebt zelf misschien nog nooit een traplift gebruikt, maar de kans is groot dat je er weleens eentje gezien hebt. Op het eerste gezicht lijken deze liften misschien veel op elkaar, maar je moet weten dat er wel degelijk verschil in zit. Zo is niet iedere lift geschikt voor elke trap. Heb je een trap met bochten? Dan heb je een andere traplift nodig dan wanneer je een rechte trap hebt.

Welke soort traplift je nodig hebt, hangt af van je trap. Omdat dit iets is wat je zelf lastig in kunt schatten, komt er altijd een adviseur bij je langs. Hij bekijkt de situatie, meet de trap op en vertelt je wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot trapliften kopen. Op basis van de maten van je trap en jouw wensen stelt de adviseur vervolgens een offerte op.

Hoe zit het met de veiligheid?

Voordat je een traplift koopt, kunnen wij ons voorstellen dat je benieuwd bent naar de veiligheid. Je wilt immers niet dat de lift halverwege stilvalt, waardoor jij je weg alsnog te voet moet vervolgen. Koop je een traplift op https://handicare-trapliften.nl/trapliften? Dan hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid. Deze leverancier is in het bezit van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen en alle trapliften die zij maken voldoen bovendien aan de strikte eisen van het ISO. Daarbij komt dat de stoeltjesliften geregeld getest worden op veiligheid door onafhankelijke instituten.

Wat kost een traplift?

Hoe graag we het ook willen, we kunnen helaas geen exacte uitspraken doen over de kosten. Dit komt doordat trapliften op maat gemaakt worden. Gelukkig zijn er wel richtlijnen, zodat je een idee hebt wat je kunt verwachten. Een nieuwe traplift voor een recht trap kost je al snel zo’n 3000 euro, terwijl een traplift voor een traplift met één bocht minimaal 5000 euro kost. Heeft je trap meer dan één bocht? Houd dan rekening met een minimale aanschafwaarde van 6000 euro. Als deze prijzen je te gortig zijn, kun je eventueel kijken of een tweedehands traplift een optie is.

Levertijd van trapliften

Wie een traplift bestelt, moet rekening houden met een levertijd van een week of drie. Is er haast geboden? Dan kun je eventueel voor een spoedlevering kiezen. In dat geval heb je de lift mogelijk al binnen een week in huis. Je krijgt doorgaans bericht van de leverancier als de traplift klaar is. Er komt vervolgens een monteur bij je langs om de lift te installeren. De datum waarop dit gebeurt, wordt vooraf met je gecommuniceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *