in , , ,

5 Tips om je bed mooi op te maken

5 Tips om je bed mooi op te maken

Een mooi opgemaakt bed, met frisse lakens een aantal goede kussens, nodigt niet alleen uit om meteen in te gaan liggen, het geeft ook een mooie uitstraling aan je slaapkamer. Een bed dat goed is opgemaakt, slaapt ook een stuk fijner. Het is voor veel mensen niet het allerleukste klusje, echter zijn er wel een aantal tips om het wat makkelijker te maken. Benieuwd hoe jij iedere dag een perfect opgemaakt bed krijgt, lees snel verder.

Kies voor kwaliteit

Een mooi opgemaakt bed begint met het kiezen voor kwalitatief beddengoed. Koop een laken of een dekbedovertrek gemaakt van hoogwaardige materialen zoals katoen, linnen of een kies een stof met een satijnbinding voor een luxe uitstraling. Katoen en linnen zijn perfecte materialen voor  beddengoed, het is zacht, duurzaam, ademend en absorbeert goed vocht. Ook een zacht dekbed, bijvoorbeeld een dekbed 240 x 220 formaat, is een goede keuze wanneer je graag een mooi opgemaakt bed wilt hebben.

Zorg voor meerdere lagen

Een uitnodigend bed, dat je zelf heel makkelijk kunt creëren, bestaat meestal uit verschillende lagen. Gebruik bijvoorbeeld een dekbed en combineer dit met een plaid of een sprei. Plaats de plaid of sprei aan het voeteneinde, dit zorgt meteen voor een hotelgevoel en geeft een luxe uitstraling. Ook het toevoegen van meerdere hoofdkussens zorgt niet alleen voor meer comfort, het zorgt er ook voor dat je bed er nét wat meer af is.

Maak het bed af met accessoires

Elke ruimte wordt pas echt af en gezelliger door het toevoegen van een aantal accessoires. Voor je bed kun je ook gebruik maken van een aantal mooie accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een aantal sierkussens in meerdere vormen, leg een rolkussen neer, hang een mooie klamboe op, kies voor een stijlvolle hoofdbord en uiteraard mag een plaid niet ontbreken. Ook naast en onder je bed kun je bijvoorbeeld een vloerkleed neerleggen, of wat dacht je van een bankje aan het voeteneind?

Maak het jezelf makkelijk met de burrito-methode

Een bed regelmatig verschonen is erg belangrijk, echter is het een vrij vervelend klusje en wordt daarom wel eens uitgesteld. Maar een schoon bed met frisse lakens is nu eenmaal wel aantrekkelijker. Gelukkig bestaat er een makkelijke manier van je bed opmaken, namelijk de burrito-methode, die gaat als volgt:

  • Leg je dekbed over je bed uit en leg de dekbedovertrek hier overheen, de opening van het dekbedovertrek ligt aan het voeteneind.
  • Rol het dekbed samen met het dekbedovertrek van boven naar beneden op. Daarna pak je de opening van het dekbedovertrek en trek beide zijdes over je dekbed.
  • Rol daarna het dekbed terug, nog even schudden en klaar is je bed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *